TIIKERILILJAN JOHTOTÄHTIKKI ”ETNA”


- Tulivuorityttö –

Etna
Kuva (c) Tessa

Rotu: eurooppalainen

Sukupuoli: naaras (leikkaamaton)

Väri: kilpikonna (EUR f)

Syntymäaika: 6.7.2012

Vanhemmat(isä/emo): Tiikerililjan Ilomieli(EUR n 24) x Pinkkitassun Angelina(EUR d 24)

Kasvattaja: Elina Lilja

Lempinimet: Etna

Näyttelyura: International Premier + 1 x BIS

Tiikerililjan kissalaan syntyi heinäkuussa 2012 Pinkkitassun Angelinan ja Tiikerililjan Ilomielen yhdistelmästä viiden poikasen pentue. Odotettavissa oli punaisia poikia ja kilpikonnaruskeatäplikkäitä tyttöjä. Kun tilastoharvinaisuutena sitten syntyikin myös yksi koko kilpikonnanvärinen tyttö niin kysyimme heti onko Etna mahdollisuus saada (naaraspentua kun haettiin). Kun meillä on jo ennestään yksi kilpikonnaruskeatäplikäs tyttö eli Hilla niin nyt halusimme mielummin ottaa koko kilpparin.

Etna on saanut nimensä tulivuorimaisen värityksensä mukaan: turkin väreissä vaihtelevat musta, creme ja tulenpunaiset värisävyt. Roopen kakkospentueessa Tinkan kanssa pennut saivat myös tulivuoriaiheiset lempinimet, mutta koska Etna oli nimistä vielä vapaana niin valitsimme sen.

Etna on luonteeltaan rohkea ja pontevan määrätietoinen. Isojen kissojen kunnioitus on tipotiessään kun Etna haluaa isommat kissat mukaan leikkeihinsä :). Mutta Etna tekee kaiken niin viattoman hyväntahtoisesti, että isommat kissat eivät voi kuin pitää Etnasta ja sopeutuminen laumaan onkin sujunut erittäin hienosti. Etnan paras kaveri on Hilla. Molemmat tytöt ovat varsinaisia kiipeilyexperttejä ja liikkuvat omissa korkeuksissaan. Myös Simmeli ja Roope ovat usein mukana seuraamassa Etnan touhuja.

Etnan turkin väritys on varsin kaunis ja personallinen. Cremeä ja tulenpunaisia värisävyjä tulee koko ajan lisää joka puolelle. Etnan ruumiinrakenne on myös pysynyt kaikissa kasvuvaiheessa tanakan pyöreänä, mikä näyttää olevan tytön tyyppi. Etna on muistuttanut koko ajan lähinnä pientä karhunpentua :). Etna aloitti näyttelyuransa vasta puolitoistavuotiaana ja valmistui International Premieriksi Tallinnassa syksyllä 2014. Valmistumisnäyttelyssään Etna oli tuomarin paras kastraattinaaras ja seuraavana päivänä Best in Show!

Etna muutti Tiikerililjan kissalan kautta uuteen kotiin maaliskuussa 2017.

Kuvagalleria       Tiikerililjan kissala