HONEY'S GOLDEN CLOUDBERRY "HILLA"

- Hunajatassu -


Oikeanpuoleinen kuva: Tuula Heikkinen / Studio Adessa

Rotu: eurooppalainen

Sukupuoli: naaras (leikattu)

Väri: kilpikonnaruskeatäplikäs (EUR f 24)

Syntymäaika: 3.8.2010

Vanhemmat (isä/emo): Kissankellon Leo Ramses Tor (EUR d 23) x Katinhännän Ariadna Pandora (EUR n 23)

Kasvattaja: Asta Pyykkö

Lempinimet: Hilla

Näyttelyura: Premier

Kuvagalleria

Annoimme Hillalle kilppariväritystä kuvaavan nimen jo etukäteen. Toiveissa oli kullankeltaista liekehtivä kuviokilpparityttö ja sellaisia Elli synnytti peräti kolme kappaletta. Hillan nimi Golden Cloudberry juontaa juurensa Lapin hillasoilta. Cloudberry Honey on Lapin eksoottinen hunaja ja vientituote, jonka raaka-aineena käytetään Golden Cloudberryä eli loppukesästä kullankeltaiseksi värjäytyvää Hillaa.

Hilla viihtyi erittäin hyvin isänsä Roopen seurassa ja antoi tälle usein puskuja kaveruuden merkkinä. Isä ja tytär olivat varsin läheiset ja heillä oli jopa sama syntymäpäiväkin(3.8.)! Hillan paras leikkikaveri oli sen sijaan kaksi vuotta nuorempi Etna. Molemmat tytöt olivat varsin hurjia ja villejä kun sille päälle sattuivat ja liikkuivat taitavina kiipeilijöinä omissa korkeuksissaan.

Hillan kilppariväritys oli hyvin persoonallinen ja upea. Sen oikea etutassu oli kuin hunajapurkkiin kastettu, päässä oli pieni liekki ja naaman väritys oli varsin kaunis. Ja kullanoranssi kilppariväri levisi iän myötä runsaana kaikkialle turkkiin. Hilla oli kaunein eurooppalaistyttö mitä meillä on koskaan ollut.

Hillan näyttelyominaisuudet olivat tuomareiden mielestä hyvät mutta Hilla ei kuitenkaan viihtynyt näyttelyissä parhaalla mahdollisella tavalla joten Hilla sai jäädä kotitontuksi jo varsin nuorena.

Hilla oli luonteeltaan hieman ujo mutta hyvin viehättävä tyttö. Hilla jakoi puskuja meille aina säästelemättä ja pyysi kovasti silityksiä ja oli myös kissalan kovin leipoja.

Hillassa yhdistyivät myös Roope ja Simmeli, koska Hillan emo Elli on Simmelin sisko samasta pentueesta. Hilla jatkoi ensimmäisistä eurooppalaisistamme asti ulottuvaa suoraa sukulinjaa Roopen jälkeläisenä.

Hilla menehtyminen nuorena munuaisaltaan tulehdukseen ja virtsamyrkytykseen oli raskas isku ja jätti suuren aukon kissalan elämään. Eniten Hillaa on kaivannut varmaankin isä Roope. Ehkä kauniit muistot vielä joskus kultaavat Hilla menetyksen. Juuri nyt sitä on vielä vaikea ajatella ja ymmärtää.