KISSANKELLON LEO RAMSES TOR "ROOPE"


- Kulkee kaikista ovista –

Rotu: eurooppalainen

Sukupuoli: uros (leikkaamaton)

Väri: punatiikeri (EUR d 23)

Syntymäaika: 3.8.2008

Vanhemmat (isä/emo): Asgard Thor Darti (EUR ns) x Kissankellon Fiina Vilja (EUR es 23) Sukutaulu

Kasvattaja: Riitta Mönkäre

Lempinimet: Roope, Ropsu

Näyttelyura: International Champion

Kuvagalleria || Jälkeläiset || Kissankellon kissala

Roope on saanut hienoon nimeensä vaikutteita faarao Ramses II:sta, jolla oli tiettävästi punainen tukka. Roope tuli meille jo etukäteen Pertun paikalle. Ja kukas siihen paremmin sopisikaan, sillä Roopella on sukulinjoissaan suora yhteys ensimmäisiin Maiora-kissoihimme Opsiin ja Perttuun.

Roope on erittäin hyväluonteinen ja rohkea poika. Se on myös ilmeisen älykäs. Roopea eivät pitele suljetut ovet tai kaapit. Se on tähän mennessä avannut kaikki kaapit ja siirtänyt painavatkin esteet tieltään :). Roope on myös kiipeilyexpertti. Sillä on kova hinku päästä mahdollisimman korkealle ja aina katonrajaan asti.

Näyttelyissä Roopen hermo piti hyvin ja sitä oli helppo käsitellä. Roopen parhaat ominaisuudet ovat syvän punainen väri, hyvät kontrastit ja atleettinen kroppa. Roope on mittasuhteiltaan iso uros, joka on nyt näyttelyuran jälkeen myös vankistunut tyypiltään kunnon eurooppalaiseksi. Roope keräsi sertejä tasaiseen tahtiin ja oli aina välillä myös tp-vertailuissa mukana. Sen näyttelyura päättyi kuitenkin International Championiin kaksi ja puolivuotiaana, kun sillä todettiin munuaissairaus.

Roope on hyvin suosittu muiden kissojen keskuudessa. Se puskee muita yleensä mennen tullen koko kroppansa pituudelta :) ja on erikoisen hyvä kaveri tyttärensä Hillan kanssa. Ne ovat luonteeltaan samaa maata :). Muita kissoja Roope voi joskus höykyttää - Hillaa ei koskaan. Roope on myös hyvä kaveri Nallen kanssa. Ne nojailevatkin usein Nallen kanssa toisiinsa päät vastakkain, vaikka ovatkin kaksi hallitsevaa urosta.

Meitä kohtaan Roope on ollut myös hyvin mukava. Se tulee kutsuttaessa aina paikalle ja nauttii erityisesti vatsasta silityksistä selällään. Se nauttii myös hyvin luottavaisena ja viisaan näköisenä seurustelusta. Roopen kanssa on kiva pitää juttutuokioita. Me ymmärrämme hyvin toisiamme :).

Roope toteutti toiveemme ja jatkoi kahden eri naaraan kanssa ensimmäisiin Maiora-kissoihimme ulottuvaa suoraa sukulinjaa. Ja me saimme Hillan (Honey´s Golden Cloudberry), ensimmäisen oman kissamme jälkeläisen itsellemme.